/15.05.2023/

Енергийните вериги (energy chains или drag-chains) често пъти са гръбнака на захранването и диктуват логиката на подвижно-насочваните елементи и сензори в различните системи и машини. Ние сме запознати тяхното приложение в машинни инструменти, кранове, асансьори, повдигащи платформи, системи за миене на автомобили, и измервателни технологии.

Енергийните вериги са изобретени от Gilbert Waninger през 1953 година, и от тогава този важен компонент се развива непрекъснато. В началото цялата идея се е състояла в това да се достави електричество до всяка позиция в обхвата на движение на специално проектираните кабели. След това идват сигналните кабели между сензорите и контролера. Днес веригите пренасят също компресиран въздух, всякакви видове течности и газове, дори светлина. Една висококачествена енергийна верига трябва да може да издържи между един и три милиона цикъла и де факто трябва да надживее самата система или машина, от която е част.

Howag има зад себе си десетилетия на традиции в производството на енергийни вериги. Нашите инженери, специалисти доставки, и най-вече – хората в производството знаят кое е важно. Изхождайки от своя опит, ние можем да посочим на клиента потенциални слаби точки, и да предложим решения за тяхното отстраняване.

Нашето кредо е – качеството се произвежда и не може да се тества. Всеки, който някога е виждал сложността и необходимите усилия при производството на една над 30-метрова енергийна верига, знае защо.

Години наред Howag произвежда висококачествени енергийни вериги в своите локации в Швейцария, България и Китай.
Нашите производствени инженери се гордеят с всеки завършен продукт – безупречен и доставен навреме.