/20.06.2023/

Българо-швейцарската търговска камара (БШТК) продължава вече установената традиция да организира годишен партньорски форум. Форумът стимулира създаването на контакти и бизнес отношения между български и швейцарски дружества. Той има характер на традиционна годишна среща на членуващи и нечленуващи партньори на БШТК, където компаниите могат да представят полезни практики, да обменят опит, да изградят партньорства и да изградят контакти.

Целта на тазгодишния форум беше да се представят иновативни управленски практики от швейцарски компании в България, като се стимулират швейцарските ценности в бизнес отношенията.

Ховаг България, член на БШТК, имаше честта да бъде домакин на събитието на територията на своето предприятие в Търговище. Сред участниците бяха много местни компании и институции. Кметът на Търговище, д-р Дарин Димитров, се срещна с Негово Превъзходителство посланик на Швейцария, г-н Raymund Furrer, и неговата съпруга, а по-късно присъства на събитието.

Негово Превъзходителство държа началната реч, последван от г-н Ойген Петерханс, член на борда на директорите на Ховаг и изпълнителен директор на групата, и г-н Бони Бонев, председател на управленския съвет на БШТК.

Представителите на Ховаг споделиха някои от иновативните лидерски практики на компанията с останалите участници, които след това бяха поканени да разгледат предприятието и да се запознаят с производството и управлението на процесите.

Г-жа Радка Бонева, управител на Ховаг България, и г-н Васил Радойновски, директор на секретариата на БШТК, поднесоха закриващите речи. Събитието приключи с коктейл в „Ховаг“, добро настроение, и обещания за продължаващи партньорства.