/06.10.2022/

Кметът на Търговище, Д-р Дарин Димитров, днес връчи първия Сертификат за инвестиции с общинско значение клас „В“ на фирма „Ховаг“ ЕООД.

Сертификатът се връчва за проекта на фирмата за изграждане и разширяване на помещения за производство на кабелни изделия и компоненти, както и на логистичен възел. Те ще бъдат разположени на терен от 7 дка на територията на град Търговище. Инвестицията е на стойност 1,5 млн. лв., като с нея ще се разкрият и 15 нови работни места.

„Изключително съм радостен, че днес имаме възможността да връчим първия такъв сертификат. Всяка инициатива, която води до развитие на икономиката и производството в общината, както и на създаването на нови работни места, заслужава поощрение.“, заяви д-р Димитров.

Зам.-кметът по финансите разясни, че сертификатът дава право на инвеститора да ползва съкратени административни срокове.

От страна на „Ховаг“ сертификата приеха Ойген Петерханс – съсобственик и член на борда на директорите, Радка Бонева – управител, и Севгюл Ахмед – мениджър финанси и човешки ресурси.

„За нас този сертификат отваря нови врати. Той ще ни помогне да оптимизираме нашата вътрешна фирмена логистика, а и да отворим нови работни места“, заяви управителят, Радка Бонева.